Theatergroep RAAM

Title

Theatergroep   RAAM

 

Schrijvers van het stuk zijn Ton Vorstenbosch en Guus Vleugel, beiden bekend om hun maatschappijkritische visie. Vleugel, overleden in 1998, schreef behalve toneelstukken ook vele scherpe cabaretteksten. Ton Vorstenbosch is nog steeds zeer actief, onder andere met stukken over de koninginnen Wilhelmina en Emma.

Ook Na Venetië (oorspronkelijk bekend onder de naam “In de Dromocratie”) geeft weer een kritische kijk op de maatschappij. Ook al is het bijna twintig jaar geleden geschreven, het heeft weinig van zijn actualiteit verloren.

De titel geeft meteen aan dat het stuk twee helften heeft: voor de pauze zijn we in Venetië, waar een aantal mensen aanwezig is voor het reclamefilm-festival. (Hoewel, ís er wel zo’n festival in Venetië?) Cynthia, die hoopt trendy te blijven, wordt met een aantal realiteiten geconfronteerd waar ze uiteindelijk aan onderdoor gaat.

We zien haar dan ook na de pauze terug in een inrichting, maar de geesten uit Venetië laten haar niet los.

Na Venetië heeft een serieuze ondertoon, maar tegelijk valt er ook genoeg te lachen, zelfs om de ernst van het leven!


Zie ook de Photo Gallery voor wat extra foto's

NAT speelde dit stuk op
zaterdag 7 april
donderdag 12 april en
zondag 15 april, telkens om 20.15
Dat gebeurde in Hof88.

De regie was in handen van René van de Wateringen.

Spel:

Babeth Boonstra                - Cynthia Koedijk

Willy van Dooren-Govers     - Rie Koedijk, haar moeder

Frans de Graaff                  - Hakko Derkinderen, psychiater

Lena Hauwert                    - Anneke Derkinderen, zijn ex-vrouw

Lisette Ridders                  - Moura, echtgenoot van Rob

Ulco Proost                       - Rob, songpromotor

Frieda Eisen                     - Dotty Darling, popster

Gerrit Oud                        - Jeroen, oud-collega van Cynthia

Martin Bosma                   - Ober, verpleger

De recensie van dagblad Tubantia, 10 april 2007:

Goede voorstelling van NAT met bijzonder verhaal

Een staande ovatie na afloop van deze voorstelling was de oprechte waardering van het publiek dat deze opmerkelijke toneelvoorstelling mocht bijwonen. Bijna uit het niets lieten de tonelisten van NAT zien wat ze waard waren. Nou ja, dat 'niets' is natuurlijk overdreven, er is ruim een half jaar aan deze toneelpresentatie gewerkt onder deskundige leiding. Maar dan nog mag je niet verwachten een dergelijke gave uitvoering te krijgen als we bij deze première mochten beleven. Het gaat om 'het', laten we het beleving noemen of intentie, succes want dat is iets waaraan je geweldig kunt werken maar dat geen enkele regisseur je kan garanderen. Natuurlijk het zijn amateurs en er kan van alles fout gaan. Maar dat gebeurde niet zaterdagavond in de niet helemaal uitverkochte zaal van Hof 88. Het werd wat je noemt een 'bevlogen' voorstelling van een lang niet gemakkelijk verhaal. Het gaat over illusies en desillusies, over overschatting en onderwaardering. Een stuk waarmee iedere toneelgroep zich een geweldige buil kan vallen. Alleen als het gedegen en met een juist gevoel voor timing en ingehouden emoties gespeeld wordt krijg je dit resultaat. "Leuk hè" was de meest gehoorde reactie in de pauze, maar eigenlijk was het helemaal niet leuk, het was tragisch vanaf het begin tot en met het indrukwekkende slot. Maar wel met veel gevoel voor evenwicht en beperking , met genoeg momenten van herkenning waarin naast de dramatische ontwikkeling voldoende aanleiding was voor een flinke portie humor. Compliment voor regisseur René van de Wateringen, want zonder hem was het nooit zo'n uitstekende voorstelling geworden. Maar verder de eer aan de vertolkers die er, ondanks alle beperkingen van toneelamateurs, een meer dan overtuigende uitvoering van gemaakt hebben die duidelijk uit het hart gespeeld werd. Het is te hopen dat bij de twee volgende uitvoeringen, donderdag 12 en zondag 15 april er twee dingen gebeuren: de zaal helemaal vol en dezelfde intense ervaring voor het publiek en de vertolkers als bij deze première. ALMELO - Theater Hof 88, Toneelvoorstelling 'Na Venetië' of ' In de Dromocratie', spel van Ton Vorstenbosch en Guus Vleugel. Toneelgroep NAT (Nieuw Almelo's Toneel). Regie: René van de Wateringen. Première Zaterdag 7 april 2007. Volgende uitvoeringen: donderdag 12 en zondag 15 april, 20.15 uur Hof 88. door Paul de Jong

Welkom

Recent Blog Entries

Recent Forum Posts

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.

googlec47bd80e3cbb43fd.html